Werkwijze

Wij leren u uw hond te verstaan

IDÉFIX wilt u en uw hond een team laten zijn. Wij willen u inzicht geven in de hondentaal, zodat u feilloos begrijpt wat uw hond u vertelt en waarom hij de dingen doet die hij doet.

Vanuit deze visie en werkwijze wordt het ook voor u mogelijk om het gedrag van uw hond te versterken of blijvend te veranderen in gewenst gedrag. (Zonder het gebruik van correctiematerialen en zonder het trainen onder dwang). 

Wij bieden u een uitstekend (her)opvoedingsadvies of een speciaal voor u en uw hond op maat gemaakte gedragstherapie. Wij kijken aandachtig naar ieders persoonlijke situatie alvorens wij een plan opstellen. Geen mens en hond zijn hetzelfde, dus er is geen standaardoplossing voor iedereen!

Positieve trainingsmethode

Voor een optimaal resultaat werken wij met de zogenaamde positieve en beloningsgerichte trainingsmethode volgens de nieuwste inzichten op het gebied van hondentrainen. Als beloning zullen hoofzakelijk motiverende beloningsbrokjes gebruikt worden en speeltjes.  

Door deze methode krijgt uw hond er plezier in om o.a. aan een slappe lijn mee te lopen, omdat hij u vertrouwt in plaats van dat hij u ziet als degene die hem straft middels rukken aan de lijn.

Doordat we trainen in kleine groepen hebben we voor iedereen de nodige aandacht. We trainen op maat d.w.z. dat we altijd individueel de juiste begeleiding kunnen geven die u nodig heeft. 

"Het is bij IDÉFIX iedere cursusavond weer een feestje om samen op een leuke/ontspannen manier bezig te zijn"

Correctiematerialen

In onze aanpak staat het welzijn van uw hond altijd centraal. Omdat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat correctiematerialen (slipketting, halti, gentle-leader, anti-trektuig etc.) het welzijn van uw hond en zijn vertrouwen in u ernstig aantasten, zullen wij nooit gebruik maken van genoemde en/of andere correctiematerialen.

Wij vinden het belangrijk dat er tussen u en uw hond een hechte band ontstaat op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Het gebruik van correctiematerialen past hier niet bij en deze zijn op onze hondenscholen dan ook niet toegestaan.