Dierenwelzijn keurmerk

Dierenwelzijn keurmerk van Hondenschool Idefix
Op 14 augustus 2020 werd in IJsselstein het Dierenwelzijn keurmerk uitgereikt aan Joëlla Rappard van hondenschool idefix. Ze is hiermee herkenbaar als gecontroleerde dierprofessional. Het Dierenwelzijn keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar en beter vindbaar voor het publiek.

In goede handen

Als eigenaar wil je zeker weten dat je dier bij een professional in goede handen is. Vanuit die gedachte heeft [naam keurmerkdrager] zich aangesloten bij het Dierenwelzijn keurmerk. Door het dragen van het Dierenwelzijn keurmerk benadrukt ze/hij de kwaliteit en professionaliteit van haar/zijn bedrijf, dat [opsomming disciplines en diersoorten] herbergt.

Strikte regels

Keurmerkdragers worden gehouden aan strikte regels. Alle professionals worden vooraf getoetst op gebieden als dierenwelzijn, kennis, vaardigheden, werkmethodes en de bedrijfsorganisatie. Ook moet worden voldaan aan nascholings-eisen. Hier wordt jaarlijks op gecontroleerd. Het aantal aanmeldingen voor het dragen van het keurmerk loopt inmiddels in hoog tempo op.

Samenwerking

Dragers van het keurmerk bouwen mee aan een netwerk van professionals, waarbij de optimalisering van dierenwelzijn voorop staat. Samenwerking binnen en tussen disciplines is hierbij een randvoorwaarde.

Binnen alle disciplines in de huisdieren branche kan het keurmerk gedragen worden. Dierprofessionals die werken met honden, katten, konijnen, paarden, erfdieren of reptielen kunnen zich aanmelden bij het keurmerk via keurmerk@edupet.nl.