Praktijkspeuren

Geef uw hond weer een taak!

Praktijkspeuren is het volgen en uitwerken van een spoor van een vermist persoon. Zonder druk of dwang gaat u samen met uw hond aan de slag, op zoek naar de specifieke en unieke geur die de vermiste persoon heeft achtergelaten.

Hierbij leert u als handler om volledig op uw hond te vertrouwen en hem zoveel mogelijk vrij te laten in zijn manier van speuren. Zijn neus is immers vele malen beter ontwikkelt dan de onze. Kortom, bij het Praktijkspeuren geeft u grotendeels de leiding over aan uw hond en laat hem zoveel mogelijk ongestoord het spoor uitwerken. Daarmee geeft u hond weer een taak. En reken maar dat ze deze taak serieus nemen!

De sporen worden zorgvuldig in lengte en moeilijkheidsgraad opgebouwd. Uw hond hoeft het speuren niet te leren, dat kan hij immers al van nature. Wel moet hij leren zich steeds langer te concentreren en zich niet af te laten leiden. Als geleider leert u hoe u uw hond moet begeleiden zonder hem te storen in zijn werk. En u leert de lichaamstaal van uw hond te "lezen" zodat u kunt zien of hij nog wel op het goede spoor zit.

Praktijkspeuren is één van de meest complete en uitdagende sporten voor uw hond. Hij wordt zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd en aan het werk gezet met het instrument waar hij het liefst mee werkt: zijn neus!

Praktijkspeuren is geschikt voor alle honden, ongeacht ras of leeftijd. Als er een neus op zit kan en wil uw hond speuren.

Benieuwd geworden naar deze uitdagende hondensport?
Bezoek dan de website www.speurhondenschoolcare4dogs.nl voor meer info over tarieven, speur-tijden en speurlokaties en schrijf u in! 


Meer informatie over praktijkspeuren?

U krijgt les van een STC gecertificeerde instructeur

Tarieven:

  • Proefles: € 15,-
  • Individueel 1 uur: € 45,-
  • Individueel ½ uur: € 25,-
  • Met 2 personen 1 uur: € 22,50 per persoon